2016. november 29., kedd

Healing Tears

A műtét utáni napok és cselekedetek meghatározzák a gyógyulásom.
Mivel két teljes hetet kellett várjak, hogy befeküdhessek és megtiltották a terhelését az izomrendszerem már akkor elkezdett letapadni. 
Túl vagyok a műtéten és azt követő napokon.Kellett 3 nap mire a kapott izomlazító gyógyszertől lelazultak annyira az izmaim, hogy elkezdhettem a gyógytornát.
Külsö szemlélő szemében ezek a gyakorlatok semmiségnek tünhetnek de meg kell mondjam egy egyszerű lábfej mozgatás is járhat nagy fájdalommal...
A gyógytornász már várt. Megelőzött nála is a hírnevem.Ő volt a gyogytornászom 7 éve is mikor mindkettő lábamba megkaptam a protéziseket.Már ismerősként üdvözöltük egymást Marcsikával.Velem nagyjából egyidős Hölgy.Mindig megnevetettem pedig szigorú nagyon. De ennek örülök.
Első napon megkaptam a lábmozgató gépet 50 fokkal indultunk. Olyan érzès volt mint ha az egyik izmot a lábamban fogóval húzták volna. Lehet èn vagyok mazohista, de valahol élveztem legalább is az elején. Kis idő múlvs 60fokra emeltük a mozgatás terjedelmét.
Kb fél óra mozgatás után lábat gépböl ki.

Feküdj hanyat lábad kinyújt. Vicces mert nem bírom kinyújtani teljessen a lábamat.A térdem az ágy felett kb 20 centivel megáll.Belégzés jó mély levegő kilégzés.Jobb láb felhúz majd kinyújt.Bal láb felhúz na mivan emelkedj már... az agyad adja a parancsot de a lábad meg se mozdul.Emelkedj !!!! Kicsit rásegítenek megmozdul felhúzod úgy érzed mintha a Eifel Torony magasságáig húztad volna közben meg a kiindulási helyétől kb 10 cmre.Persze minnél több idő telik el, minnél többször csinálod meg a gyakorlatot amiről úgy érzed ez iszonyat nehéz bár kicsivel jobban megy mint az elejèn, de utána jön a következő gyakorlat amihez képest vissza sírod az előzőt.
A legnezebb feladatot vagyis amit most jelenleg a legnehezebbnek és legfájdalmasabbnak érzek leírni sem tudom. Nagyjából úgy történik oldalamra fordulok nem a frissen mütöttre. Lábszáram közé párna. Térdnél behajlít a láb.Gyógytornász mögéd térdel felemeli a behajlitott térdednél és a bokádnál fogva a lábad felfelé.Fáj nagyon de ugye mindent lehet tetézni. Ugyan ez a testtartás de most a lábad nyujtva elkezdik hátra felé kihúzni mozgatni. Fájdalom level emelekedik. Na most jön a hab a tortán hátra fele kinyújtva a láb hosszában. Na Attila hajlítsd be a térded húzd húzd Húzod mintha egy kamiont húznál vele. Lábfejnél megfogja na egyenesítsd ki. PRÓBÁLOD de nem megy behúzták a kéziféket.A gyógytornász keze ellenállást fejt ki. Oké most hajlítsd vissza húzd közelítsd a sarkad a combod feneked felé...Van az a vicc, hogy az Ember feneke kapcsolatba áll a szemével! Mert ha jó erőssen fenékbe billentik kicsordul a könnye. Na ez szerintem ugyan az a szituációs gyakorlat. Húzom a lábam feszülnek  az izmok és csordul a könny.
Férifiássan felkiáltok ÁHhhh.
Gyógytornász néni nah mi az.
Semmi csak élvezem...
Ezek a gyógyító könnyek. Ezek azok a könnyek amík oltják szomjam a gyógyulásom útján.
Van mèg erőm s csak azt kívánom fenntröl, hogy megmaradjon az erőm erre az útra.
Gyógytorna után kell 1 2 óra, hogy újra indítsam az energiáim jól eső fáradtság ez mert tudom közelebb jutottam a célomhoz.
Hanyat fekszem mellém rakom Beától kapott Barímat amivel így 41 évessen kicsit viccesen nézek ki tudom és kipihenjük magunkat.


Nincsenek megjegyzések: